Veien mot 100 PAI

Bilde1-1

100 PAI (Personal Activity Intelligence) eller mer, er det som reduserer risikoen for livsstilssykdommer mest. Målet på sikt bør derfor være at du oppnår 100 PAI på en rullerende 7 dagers periode. Men siden PAI er basert på deg og ditt fysiske utgangspunkt, er det svært individuelt hvor mye fysisk aktivitet som må til for å komme dit. 

Første steg

Det kan være fint å starte veien mot 100 PAI med å bli litt bedre kjent med denne teknologien. Om du nå har kommet i gang med en aktivitetsmåler som er koblet til PAI, vil det være enkelt å følge litt med på hvor mye PAI du samler i løpet av dagen. I og med at denne algoritmen er basert på blant annet pulsmåling, vil du raskt se svart på hvitt om du gjør nok for deg og din egen helse. Glem målet om 10 000 skritt i løpet av dagen. Det sier faktisk svært lite om du er i nok bevegelse for at det skal ha en effekt på kroppen din. Det eneste du trenger om å tenke på, er at du gjør noe i løpet av dagen som resulterer i en pulsøkning. Jo høyere puls, jo mer PAI poeng får du. Hvordan du velger å gjøre det, er helt opp til deg. Dersom du ikke har godt etablerte treningsrutiner allerede, er det fint å starte med noe du synes er gøy. Om det er sykling, løping, dansing, power walk, fjelltur eller en bootcamp, spiller ingen rolle. Pulsen skal økes og det er det som teller. 

Sett deg et mål

Om du har vanskelig for å komme i gang med fysisk aktivitet, så kan det kanskje virke som 100 PAI er uoppnåelig å sette seg helt i starten. Kanskje er 50 eller 75 PAI mer motiverende å forholde seg til? Det er helt ok! 50 PAI vil fortsatt være mye bedre enn 0. Når vi setter oss mål, uansett hva det gjelder, er det viktig å kjenne at målet ikke ligger for langt unna rekkevidde. Men det er meningen at vi skal anstrenge oss litt for å komme dit. Når du nå begynner å bli litt bedre kjent med PAI systemet, og algoritmen begynner å bli bedre kjent med deg, vil det derfor også bli lettere å se hva som kan være et godt mål å sette for seg selv.

Eksempel på mål kan være:

  • Holde deg over 50 PAI i 4 uker

  • Redusere kondisjonsalderen din med 5 år i løpet av 3 måneder

  • Få med deg en treningspartner og dere skal begge klare å oppnå 100 PAI og holde dere der i 3 måneder

Få med deg en kollega, kjæreste, venn eller familiemedlem. Sett felles avtaler, bestem deg, vær litt nyskgjerring på nye aktivitetsformer og ikke glem å ha det gøy på veien. Men husk at 100 PAI eller mer, bør være målet over tid! Da vet du nemlig at du gjør nok for din egen kropp.