FAQ for privatpersoner

Vanlige spørsmål

Hvordan registrerer jeg en bruker?

Collapse arrow icon

1. For å registrere en bruker, åpner du Memento U appen og trykker på Registrer deg her linken i bunnen av logg inn skjermen.

2. Godkjenn personvernerklæringen + brukervilkår og fyll deretter ut kontoinformasjonen. Deretter skriver du inn e-post og passord og klikker på Fortsett

3. Velg land, by, postnummer og adresse. Etter registrering vil du få tilsendt en sms for å verifisere at e-postadressen er riktig.

Hvordan logger jeg inn i appen?

Collapse arrow icon

Fyll inn e-post og passord, trykk deretter Logg inn.

Du kan også logge inn via din Apple- eller Google-konto.

Jeg har glemt passordet mitt. Hva gjør jeg?

Collapse arrow icon

Hvis passordet ikke fungerer eller du har glemt passordet ditt, trykk på Glemt passord? nederst i høyre hjørne på innloggingssiden. Fyll inn e-post-adressen din, så får du tilsendt en e-post fra oss. Trykk på knappen Resett passord.

Hva trenger jeg for å måle PAI?

Collapse arrow icon

For å måle PAI må du ha en pulsmåler og en tilhørende app slik at pulsdataene dine kan lagres og deles.

Per dags dato støttes følgende enheter: Polar, Fitbit, Apple Watch og Garmin. Andre leverandører legges til fortløpende.

Om du ikke har en aktivitetsmåler/pulsklokke, har du muligheten til å registrere treningsøkt manuelt. Da klikker du på ikonet med de tre små strekene ved siden av Nåværende PAI Score og velger PAI manuell.

Kontakt oss dersom du trenger hjelp med å komme i gang med PAI i din Memento U-app.

Hvorfor tjener jeg ikke PAI som forventet?

Collapse arrow icon

Det kan være ulike grunner til at PAI-scoren din ikke er som du forventer. For de fleste finnes årsaken i ett av disse punktene:

1. For å tjene PAI må du gjøre ting som øker pulsen din.

Selv om aktiviteter som yoga og styrketrening kan oppleves som anstrengende og generelt sett er bra for helsa, så er det ikke sikkert at du har høy puls mens du gjennomfører dem. PAI er basert på forskning som viser at kondisjonstrening er viktigst for å oppnå god hjerte- og karhelse, og derfor kan slike aktivitetsformer gi begrenset uttelling på PAI-scoren din. Men alt som gjør at du får opp pulsen, vil gi deg PAI, enten det er å gå til butikken, gjøre hagearbeid eller være med i et sykkelritt.

2. Å tjene PAI når du allerede har høy score krever større innsats.

Dersom du har vært veldig aktiv den siste perioden og har mye PAI når du starter en treningsøkt, vil du tjene mindre PAI enn for en tilsvarende treningsøkt som du gjennomførte da PAI-scoren din var lavere. Dette kommer av at PAI gjenspeiler helseeffekten av aktiviteten du gjennomfører, og når du oppnår 100 PAI, er du godt beskyttet mot mange livsstilssykdommer. Ytterligere aktivitet er også gunstig, men gir ikke like stor gevinst. Dermed vil du få mindre PAI for treningen du gjennomfører.

Et konkret eksempel kan være at du etter en rolig ferieuke bestemmer deg for å komme i gang med treningen igjen. Du starter med 0 PAI på en mandag og trener en 4x4-minutters intervalløkt som du får 45 PAI for. I løpet av de neste dagene er du mye i aktivitet, og søndag morgen har du oppnådd 100 PAI. Likevel bestemmer du deg for å gjennomføre ei ny 4x4-økt. For denne økta får du kanskje bare 30 PAI, selv om du gjennomfører den på akkurat samme måte som mandagen før.

3. Din registrerte hvile- og/eller makspuls avviker litt fra din reelle hvile- og/eller makspuls.

Pulsreserven, som er forholdet mellom hvilepuls og makspuls, danner grunnlaget for å måle intensiteten på aktiviteten du gjennomfører ut fra din individuelle pulsprofil. Undersøk om du har registrert riktige verdier i klokke-appen din.

4. Klokka måler ikke alltid puls helt nøyaktig.

Håndleddsbasert pulsmåling er følsom teknologi, og det er pulsmønsteret ditt som er grunnlaget for PAI-scoren du får. Batterikapasiteten på dagens klokker gjør at man kan måle pulsen kontinuerlig gjennom hele døgnet. Dette er fantastisk, fordi det gjør at du kan måle PAI i hverdagen.

Samtidig bør man være bevisst på hvordan man bruker klokka for at den skal måle riktig puls.
  • Stram klokka et ekstra hakk når du trener, slik at den ikke beveger seg på håndleddet og slik at pulssensoren er i kontakt med huden og ikke blir påvirket unødvendig av dagslys.
  • Rengjør klokka di regelmessig, slik at pulssensoren får tydelige signaler.
  • Utover dette er det enkelte situasjoner som kan være ekstra forstyrrende for pulsmålingen. Et eksempel kan være tungt håndverksarbeid hvor man klemmer av håndleddet og/eller opererer tunge verktøy (apparater som gir mye risting, for eksempel slagboring, meisling, hamring og lignende).

Sørg først og fremst for at klokka sitter godt på håndleddet, og ta den eventuelt av i korte perioder dersom du synes at pulsmålingen virker unormal.

Hvorfor får jeg ikke koblet til aktivitetsmåleren min?

Collapse arrow icon

For at du skal kunne koble til aktivitetsmåleren din, må du ha enten en Garminklokke, Polarklokke, Fitbit eller Apple watch. Vi jobber hele tiden for å få inn enda flere klokkemerker, så følg med dersom vi ikke har integrert ditt merke enda. 

Når du skal synkronisere aktivetsmåleren din, må du fylle inn informasjonen som hører til appen til klokken din (Apple Health, Garmin Connect, Polar Flow eller Fitbit-appen). Deretter må du godkjenne deling av informasjon, klikk derfor på Allow når du har valgt hvilke typer informasjon du ønsker å dele. 

Om du fortsatt har problemer, ta kontakt med oss.

Hvordan oppretter jeg en gruppe i appen?

Collapse arrow icon

Fra hjemskjermen i appen trykker du på den røde sirkelen med hvite firkanter i nederst til høyre. Velg grupper, og trykk på +-ikonet øverst til høyre. Fyll deretter ut skjemaet med informasjon om gruppen.

Hvordan oppdaterer jeg PAI-scoren min?

Collapse arrow icon

Når du er inne på hjemskjermen i Memento U-appen, har du oversikten over PAI-score og kondisjonsalder i den øvre delen av skjermen.

Ikonet med de tre strekene i er menyen for å håndtere PAI profil, administrere enhet og eventuelt registrere PAI manuell om man ikke har koblet til klokken.

Ikonet ved siden av ser ut som en sirkel med piler på. Klikk på den for å oppdatere PAI-score til seneste synkronisering. Husk at klokken må synkroniseres med tilhørende app for å få dataen inn i Memento U-appen.

 

Hvordan virker venne- og chatfunksjonen?

Collapse arrow icon

For å sende en venneforespørsel trykker du på den røde sirkelen med hvite firkanter i, nederst til høyre på hjemskjermen. Velg Venner, og trykk på ikonet øverst til høyre for å se listen over brukere. Du kan søke etter navn ved å trykke på forstørrelsesglasset øverst på skjermen. Trykk på den blå sirkelen til høyre for personen du vil sende en venneforespørselen til. 

Ved å velge Forespørsler inne på Venner-skjermen, kan du se om noen har sendt en deg en forespørsel. 

Chat med vennene dine ved å trykke på den hvite sirkelen med rød snakkeboble. Denne er tilgjengelig fra alle skjermene i appen. Opprett en ny chat ved å trykke på snakkeboblen med et plusstegn ved siden øverst til høyre på skjermen.  
Velg Grupper på chat-skjermen dersom du vil invitere flere venner i en gruppechat.  
Dersom du har mange aktive chat-tråder kan du søke etter én ved å skrive navnet til vennen din i søkefeltet øverst på chat-skjermen (trykk på forstørrelsesglasset først). 

;

Fikk du ikke svar på det du lurte på?