Vanlige spørsmål

Hva er fitness age/kondisjonsalder?

Collapse arrow icon

Fitness age, eller kondisjonsalder på norsk, gir deg en nokså nøyaktig beregning av kondisjonsnivået ditt. Kondisjonsalder tar utgangspunkt i den kjente Kondiskalkulatoren NTNU har utviklet, og er siden forbedret ytterligere ved å inkludere PAI-scoren din over tid i beregningene. Kondisjonen din sammenlignes med direkte kondisjonsmålinger fra nesten 5000 friske nordmenn, slik at vi kan gi deg en kondisjonsalder som forteller deg hvor gammel kroppen din virkelig er. Jo lavere kondisjonsalder du oppnår, jo bedre kondisjon har du. Tjener du 100 PAI over tid, vil du også redusere kondisjonsalderen din.

Kondisjon er et svært viktig mål på helse, sannsynligvis enda viktigere enn blodtrykk, blodsukker, kolesterol, vekt og røykevaner. Personer med god kondisjon lever friskere og lengre liv, og er bedre beskyttet mot mange livsstilssykdommer, for eksempel hjerteinfarkt, hjerneslag, diabetes, fedme og enkelte kreftformer. Kondisjonstallet og kondisjonsalderen din forteller deg hvor godt hjertet ditt klarer å forsyne alle cellene i kroppen din med oksygenrikt blod, og hvor godt musklene dine klarer å utnytte oksygenet til å skape energi.

Hvordan kan bedriften min bruke PAI?

Collapse arrow icon

Ved å samle bedriftens ansatte i Mementos Bedriftsportal vil du få oversikt over helsen til dine ansatte på gruppenivå. Du vil få et fysisk bevis på hvordan tilstanden på bedriftshelsen ligger an, og kunne følge med om ansatte blir friskere eller i dårligere form. 

Dere kan samle alle ansatte i sosiale grupper i Memento U-appen. I gruppene kan man motivere hverandre, dele PAI-score, skrive innlegg og avtale aktiviteter sammen.

Hva er forskjellen på Memento Bedriftsportal og Memento U-appen?

Collapse arrow icon

I Memento Bedriftsportal får du statistikk og oversikt over helsa og aktivitetsnivået på dine ansatte på ett gruppenivå. 

I Memento U-appen får alle brukere oversikt over sin personlige PAI-score og kondisjonsalder. Det er i appen man oppretter sosiale grupper og inviterer ansatte for å kommunisere med hverandre. 

Hvordan legger jeg til ansatte i Memento Bedriftsportal?

Collapse arrow icon

Du legger til ansatte ved å logge deg inn i Memento Bedriftsportal og klikke på Employees eller Ansatte i menyen til venstre. Du kan endre språk fra engelsk til norsk oppe i venstre hjørne om du ønsker. Klikk på den blå knappen oppe i høyre hjørne der det står 'Legg til ny ansatt'. Deretter legger du til e-postadressen den ansatte har registrert seg i Memento U-appen med, eller den e-posten de ønsker å opprette en profil med. Den ansatte vil da motta en e-post fra oss med informasjon om at de har blitt lagt til i "X" bedriftsgruppe. Eposten kan havne i søppelpost, så sørg for å se der dersom den ikke kommer i innboksen.

Merk: Du vil ikke få tilgang til dette valget før du har kjøpt lisens.

Hvordan legger jeg til medlemmer i gruppen i appen?

Collapse arrow icon

Når du oppretter en gruppe i Memento U-appen, legger du til medlemmer ved å klikke på Medlemmer øverst på skjermen. 

Hvis du ønsker å legge til medlemmer etter at gruppen er opprettet, kan du klikke på ikonet øverst på skjermen (inne i gruppen) som ser ut som en person med ett plusstegn ved siden. 

Hvordan godkjenner jeg en forespørsel om å bli medlem i en gruppe i appen?

Collapse arrow icon

Du godkjenner forespørsler om å bli medlem i grupper i appen ved å klikke på de tre prikkene øverst i høyre hjørne, rediger gruppe og deretter medlemmer. Der vil du få opp forespørsler som du kan godkjenne eller avslå. 

;

Fikk du ikke svar på det du lurte på?