Det er lettere sammen

Friends working out

Enkelte synes det er tilnærmet lett som en lek å snøre på seg treningsskoene for å ta seg en treningsøkt og dørstokkmila eksisterer ikke i deres ordforråd. Men når faktum er at 70% av Norges befolkning er fysisk inaktive, betyr det at dette ikke gjelder de fleste av oss. I en ellers hektisk hverdag med familieliv, jobb og husarbeid er det fort gjort å synke godt ned i sofaen når dagen er over. Og legger man til en stillesittende jobb på det hele, vet man at man burde ta grep. For alle har tid til å være mer i fysisk aktivitet, selv om man kan kjenne at man "ikke orker", eller "jeg tar det i morgen". Noen ganger må man helt enkelt gi seg selv et lite spark bak eller få hjelp av noen andre til å gjøre det for en. 

Finn en aktivitetsvenn

Dersom du flere ganger har forsøkt å lage tid i hverdagen for å komme deg ut på en treningsøkt, power walk, fjelltur eller hva det måtte være, men oftest finner en grunn til å droppe det, kan det være en god idé å ta hjelp av noen. Og ikke misforstå, vi vet at det kan dukke opp ting i hverdagen som gjør at man faktisk ikke får tid en dag. Men nå er det faktisk slik at vi bare må finne tid. I alle fall noen ganger i uken. Da kan det være lettere å komme seg i gang dersom man har en avtale med noen andre. Det kan være med en kollega, en fast treningsavtale med et nabolag, familiemedlem, barn, venn eller bekjent. Med en gang man er flere om forpliktelsen vil man ikke være den som avlyser fordi det er mer fristende å sitte i sofaen en kveld. Man får en tosidig forpliktelse til å gjøre noe som er bra for dere begge. Og det er en gylden mulighet til å være sosial samtidig som man gjør noe livsviktig for sin egen helse, bli bedre kjent med hverandre og i tillegg få kjenne på den deilige følelsen av endorfiner som kroppen skiller ut ved fysisk aktivitet. Avtal en fjelltur, joggetur, sirkeltrening, power walk, sykkeltur... egentlig hva som helst som passer dere og som gjør at dere får opp pulsen.  

Aktivitetsvenner i Memento appen

Du kan også finne aktivitetskompiser i Memento U-appen. Ved å gå på arrangementer vil du mest sannsynlig treffe mennesker som er i samme situasjon som deg; ønsker å være mer fysisk aktiv og gjerne i en sosial setting. Du kan også opprette egne grupper eller melde deg inn i andre sine grupper. I vennefunksjonen i appen kan du søke etter mennesker du har lyst til å kontakte med. Der kan dere chatte med hverandre 1 til 1 eller lage gruppechatter for å både snakke om vanlige ting, motivere og gjøre treningsavtaler.